Известие

Collapse
No announcement yet.

амортисьори и пружини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• амортисьори и пружини

Здравейте, колата е 166 3.2 със спортни пружини съм и амортисьори билщайн. По-ниска е заради пружините, а това се оказа проблем понеже ходя по черни пътища, баири, качвам бордюри и др.... до момента леко внимателно минавах но взе да ми писва да я нося на ръце и возията си е твърдичка. Ще сменям всичко понеже се оказа че не мога да сменя само пружините трябва и амортисьорите. Идеята е да ме насочите какви качесвени амортисьори да сложа, искам да са меки не твърди и газови ли да са или пак маслени? Също и къде мога да си ги купя както и пружините. Мерси
    Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
    Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Първоначално публикувано от BIzZkIt4o Покажи съобщение
    Здравейте, колата е 166 3.2 със спортни пружини съм и амортисьори билщайн. По-ниска е заради пружините, а това се оказа проблем понеже ходя по черни пътища, баири, качвам бордюри и др.... до момента леко внимателно минавах но взе да ми писва да я нося на ръце и возията си е твърдичка. Ще сменям всичко понеже се оказа че не мога да сменя само пружините трябва и амортисьорите. Идеята е да ме насочите какви качесвени амортисьори да сложа, искам да са меки не твърди и газови ли да са или пак маслени? Също и къде мога да си ги купя както и пружините. Мерси
    Колко пари искаш за твоите?

Comment

Защо не сложиш <03 пружини и стандартните амортисьори от ePer? Ти си с някаква супер спортна комбинация, не си за офроуд
      Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
      HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Не съм мислил да ги продавам за сега, а иначе тези прижини ще я повдигнат ли къде ги има ?

Comment

Мога да кажа само за нещо което съм сменил - газови Монро - 150лв.парчето с труда.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Преди с маслени ли си бил? Сега с газовите как е?

Comment

оригиналните Боге на 166 абсурд да са маслени ?
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

масленин са валери.богето.наскоро нацелих една с течащи като лейка оригинални ..предните ..
                75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
                kavasaki zzr-600 100 жребеца
                147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Използвам темата...
                  Наскоро смених амортисьорите, всичките, с газови. Поради тази причина не успях да се вредя с парите за нещо по-марково, щото сменях лагер-главина и някои кекерци по окачването. Проблемът го усетих веднага - отпред вдясно колата си остана осезаемо по-мека - и при силов натиск, и при влизане в дупки, слизане от бордюри, че и по дребни неравности усещам лабилността от тази страна в сравнение с твърдото и отривисто стъпване вляво. Ходих на шок-тестер, изклатиха колелетата и казаха че двата морта реагират абсолютно еднакво, демек проблем в амортисьора нямам...Хм. Омекнала пружина? Само тази? Сменявана преди мен с друга? ... Преди не съм усещал нещо конкретно, защото предницата се лашкаше като "Титаник" /един омекнал, другият изтекъл/...
                  Свалял съм всичко, видимо и силово е в ред, тампонът към чашката е читав, няма омазняване по стержена, няма ход в гнездото...По окачването всичко е сток, проверено, а и симптомите нямат нищо общо с това.
                  ...Не съм обърнал внимание на пружините обаче, конкретно тази. Възможно ли е да има повече умора в едната заради повечето тормоз вдясно ...или просто тази е чупена още в Италия, и е заменена с по-мека?
                  Ще се радвам да чуя мненията ви, колеги.
                  Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression

Comment

И моята е много ниска.Дори не минавам през пряката на блока ми защото има легнал полицай на нея.Три пъти минах през него и трите удари отдолу. Отиди в Тех-ко и питай там за пружини http://www.tech-co.bg/proizvoditeli/lesjofors С такива пружини карам 164-та вече 8-9 години и носят много на бой по дупките и на товарене.Е едната даде фира на м-ла Хемус, но не е болка за умиране. Амортисьори и сложих Монро газови и вече са на над 150000км и не са мръднали,но возията стана много твърда.Здрави са много Монрото, но друса неприятно.
                    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Пружината /-те/ лесно ще ги сменя. Предпочитам да вози като каруца, но не и да треперя за картера при всяка ситуация.
                      Целта е да елиминирам амортисьора окончателно като евентуална причина за "клепането" от едната страна. Ако на тестера бяха отчели разлика, щях да правя рекламация /ще гоня Михаля демек/, а в най-лошия случай да се разтоваря още веднъж за друг...белким уцеля читав.
                      С две думи - твърдостта /степента на компресия в амортисьора/, винаги ли е определяща /или в какви граници/ за еднозначната амплитуда на реагиране, при положение че на въпросния тестер говорим за повърхностни удари, които минимално плъзгат стержена в цилиндъра... А имитиране на по-дълбока неравност-повече ход? Ако има разлика в амплитудата на връщане, не би ли се проявила едва тогава?
                      /Разсъждавам лаишки, по някаква логика, но "проби-грешки" с финикийски знаци не ми се правят повече/
                      Last edited by silversnake; d.m.y г., 16:46.

Comment

Проблема с височината го реших като сложих по големи гуми и направо се родих. От 215/55/16 минах на 215/60/16 сега нямам никакви проблеми, минавам от всякаде много съм доволен и калника се изпълни изцяло няма празнина вече.

Comment

Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщение
                          Пружината /-те/ лесно ще ги сменя. Предпочитам да вози като каруца, но не и да треперя за картера при всяка ситуация.
                          Целта е да елиминирам амортисьора окончателно като евентуална причина за "клепането" от едната страна. Ако на тестера бяха отчели разлика, щях да правя рекламация /ще гоня Михаля демек/, а в най-лошия случай да се разтоваря още веднъж за друг...белким уцеля читав.
                          С две думи - твърдостта /степента на компресия в амортисьора/, винаги ли е определяща /или в какви граници/ за еднозначната амплитуда на реагиране, при положение че на въпросния тестер говорим за повърхностни удари, които минимално плъзгат стержена в цилиндъра... А имитиране на по-дълбока неравност-повече ход? Ако има разлика в амплитудата на връщане, не би ли се проявила едва тогава?
                          /Разсъждавам лаишки, по някаква логика, но "проби-грешки" с финикийски знаци не ми се правят повече/
                          Според мен ако едната пружина е омекнала колата видимо ще стои по-ниска от тази страна.При слизане от бордюр примерно амортисьора омекотява удара при слизането.Ако амортисьора не държи, пружината ще се свие докрай и ще се ударят навивките и една в друга.Ще усетиш твърд удар, който ще се поеме само от тампона на макферсона и ударния тампон на амортисьора.Пробвай да натискаш колата по заните калници и виж еднакво ли се вдига предницата.
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщение
                            ...Омекнала пружина? Само тази?...
                            Има писано по тази тема - на един колега едната пружина се оказа счупена на първата навивка и по тази причина не се виждаше при обикновен оглед. Най-вероятно ще трябва да търсиш нови пружини, но имай предвид, че има различни размери, а за БГ не става нищо друго, освен най-високите.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Boby, логично е така. Чак удари на тампони не съм усетил, качвайки се насам-натам. И като че ли има някакво провисване...на око е трудно обаче, може и да е зрителна измама. Ще направя и опита с помагач.
                              Да е счупена - едва ли, трябва да е станало с пускането от подемника, а преди няколко дни ги свалях заедно с морта и обстойно огледах, че и с майстор. Просто едната е по-мека /уморена/ от другата, независимо от причината - сменяна и т.н.
                              Но все така ще се ориентирам към нови пружини. За мен е по-добрия вариант. Естествено ще взема най-високите, като за нашенско.
                              Благодаря за мненията.

Comment

Working...
                              X